jane iredale

Med hudhälsa i centrum

Jane Iredales filosofi

Jane Iredale är ett varumärke som är känt för sitt engagemang för naturlig skönhet och hudvård. Företagets filosofi bygger på flera viktiga principer:

Mineralbaserad makeup: Jane Iredale är särskilt känt för sina mineralbaserade makeupprodukter. Företagets filosofi är att makeup bör vara bra för huden och inte skada den. Därför använder de högkvalitativa mineraler i sina produkter som är skonsamma och lämpliga för alla hudtyper, inklusive känslig hud.

Naturliga ingredienser: Varumärket betonar användningen av naturliga och ekologiska ingredienser i sina produkter. De undviker syntetiska kemikalier, parabener och andra potentiellt skadliga ämnen och strävar istället efter att använda ingredienser som är snälla mot huden.

Ej djurtestat: Jane Iredale är ett djurvänligt företag och är emot djurtester. De följer strikta etiska riktlinjer och använder inte djurtester för att utveckla eller testa sina produkter.

Hudvårdsfördelar: En viktig del av Jane Iredales filosofi är att makeup inte bara ska vara dekorativ utan också bidra till att vårda och skydda huden. Därför innehåller deras produkter ofta ingredienser med hudvårdsfördelar, som solskydd, antioxidanter och fuktgivande ämnen.

Hållbarhet och miljöhänsyn: Jane Iredale har ett engagemang för miljön och hållbarhet. De strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att använda återvinningsbara förpackningar och arbeta med hållbara leverantörer.

Sammanfattningsvis kan man säga att Jane Iredales filosofi är att erbjuda naturlig, skonsam och hudvårdande makeup som främjar naturlig skönhet samtidigt som de tar hänsyn till djur och miljön. De betonar användningen av naturliga ingredienser och mineraler för att skapa produkter som är snälla mot huden och samtidigt ger vackra resultat.

Jane

Långt innan hudvårdande makeup blev en trend, bevittnade Jane Iredale på nära håll de negativa effekterna av traditionell makeup, såsom blemmor och tilltäpptheter. Detta inspirerade henne att ta steget och göra en förändring.

Under sin tid som castingregissör och producent, observerade Jane hur skådespelerskor och modeller kämpade med hudproblem som förvärrades av den tunga scenmakeup de använde. Det fick henne att reflektera: ”Varför kan inte makeup vara gynnsam för huden?” Med en enda produkt omvandlade hon skönhetsindustrin.

Hennes innovation, Amazing Base Loose Mineral Powder, som innehöll närande och skyddande ingredienser som granatäpple- och algextrakt, omfamnades snabbt av professionella hudterapeuter. Dermatologer och plastikkirurger prisade dess förmåga att lugna, täcka och skydda huden, samtidigt som patienterna uppskattade att det inte kändes som traditionell makeup. Produkten var noggrant utformad med ingredienser som vårdade huden, vilket gjorde att Amazing Base bidrog till att återställa och skydda huden utan att kompromissa med resultatet.

Idag erbjuder jane iredale ett brett utbud av hudvårdande lösningar som passar alla hudtoner, hudtyper och hudtillstånd. Företaget har sitt huvudkontor på landsbygden nära USA:s östkust i Massachusetts, omgivet av ekologiska gårdar och trädgårdar som kontinuerligt inspirerar Jane i sitt arbete. Här fortsätter de att leva efter den enkla övertygelsen att makeup bör vara både estetiskt tilltalande, behaglig att bära och gynnsam för huden.

Så om du någonsin har undrat varför makeup inte kan vara bra för huden, så är svaret enkelt: Med jane iredale kan den vara det.