Publicerad den

Radiofrekvens (RF)

Radiofrekvensteknologi (RF) och är enda icke kirurgiska behandlingen som har klinisk dokumenterad effekt för uppstramning och lyft av huden, reducering av rynkor samt förnyelse av ansiktets konturer.

Beprövat
RF har använts inom kirurgin i 70 år. Sedan ett antal år tillbaka är den speciellt utnyttjad för skönhetsbehandlingar som skapar dramatiska förändringar utan kirurgiska ingrepp eller läkningstid. Behandlingen är väldigt säker och görs utan bedövning; inga sår, inga ärr och ingen konvalescens. Tekniken rekommenderas till alla hudtyper, alla hudfärger och under alla årstider.

Hur fungerar det?
Systemet använder en sofistikerad behandlingselektrod som levererar en kontrollerad mängd RF-energi som upphettar den djupa delen av huden (bindväven och underliggande fettvävnad samt bindvävssepta). Den ökade temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen. Under de påföljande 2-6 månaderna bildas det nya och remodulerade kollagenfibrer vilket medför ytterligare uppstramning och lyftning av huden, reducering av rynkor, förnyelse av ansiktskonturer, bättre lyster, utstrålning och yngre utseende.

Vad är kollagen?
Kollagen är ett fiberprotein som utgör en tredjedel av allt protein i kroppen.  Vanligt kollagen bildar fiberstrukturer som ger struktur, stadga och är mycket motståndskraftiga mot slitande krafter. Tillsammans med elastin (elastiska trådar utgör 2% av bindvävens torrvikt) svarar detta för hudens elasticitet, fasthet och fuktbalans. När huden sträcks motverkar kollagenfibrerna översträckning och deras huvudsakliga uppgift är att återföra huden till sitt ursprungsläge efter sträckning.

Radiofrekvensbehandlingar är ideala för:

  • Förbättring av ansikts- och halskontur
  • Uppstramning av slapp hy
  • Reduktion av rynkor
  • Ökad lyster i hud